Tarihi Alanya Kalesinin huzur dolu mekânı Mutfak Kültürü Evi’nde haftanın her günü el açması taze su böreği yiyebilirsiniz 👌Kendine güvenenler denemeniz icin tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Ama Fatma Hanım’ın elinden bir başka bizden söylemesi 😉
SU BÖREĞİ
MALZEMELER
1 orta boy tepsi (sini) için;
Hamur için malzemeler:
13 Yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yufkaların arasına sürmek için
200 gr tereyağı
2 su bardağı sıvı yağ
İç Harç için malzemeler
1 kg peynir
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yumurta, tuz ve un karıştırılarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamından biraz sert olmalıdır. Elde edilen hamur 10 bezeye ayrılır. 8 Beze tepsi büyüklüğünde açılır her bir yaprak tuzlu suda haşlanır. Sıcak sudan alınan yaprak soğuk suya batırılır.10 bezeden ikisi haşlanmaz o yapraklar böreğin alt ve üst bölümüne kuru olarak yerleştirilecektir. Haşlanan ve soğuk suda soğutulan 8 adet haşlanmış yufkanın 4 adedi altta ki kuru yaprağın üzerine serilir. Serilen her yaprağın arasına azar miktarda tereyağı ve zeytinyağı karışımı sürülür. 5.yapraktan sonra iç harç için peynir ve ince doğranmış maydanoz karıştırılır 5. Yufkanın üzerine serilir kalan 4 adet haşlanmış yufka aralarına yağ sürülerek iç harcın üzeri kapatılır son olarak en üst bölüme kuru (haşlanmamış )yaprak kapatılır. Ocak veya kömürde çevire çevire orta hareketli ısıda pişirilen taraf alt üst edilerek iki tarafta pişirilir. Pişen börekler dilimlenerek servis edilir.
#suböreği #alanyayöresellezzetleri #mutfakkültürüevi #mutfakmirasialanya #culinaryharitage #culinaryheritagealanya